Wat meer ruimte voor terras geeft uitbaters Daler restaurant De Baander wat meer lucht

Normaal gesproken loopt het terras van restaurant De Baander in Dalen tot aan de bloembakken, maar eigenaar Erik Esschendal (groen shirt) mag van wethouder Steven Stegen (geheel rechts) zijn terras uitbreiden tot op de parkeerplaats. Bouwinspecteur Paul Siekman (op de rug gezien) luistert mee. Links Marianne Esschendal en zoon Jarne.

Normaal gesproken loopt het terras van restaurant De Baander in Dalen tot aan de bloembakken, maar eigenaar Erik Esschendal (groen shirt) mag van wethouder Steven Stegen (geheel rechts) zijn terras uitbreiden tot op de parkeerplaats. Bouwinspecteur Paul Siekman (op de rug gezien) luistert mee. Links Marianne Esschendal en zoon Jarne. Foto: Boudewijn Benting

Horecaondernemers zijn maar wat blij dat vanaf 1 juni de zaken weer open mogen. Maar vanwege de anderhalvemetermaatregel passen er veel minder bezoekers op het gebruikelijke terras. Ook de gemeente Coevorden probeert de horeca uit de brand te helpen.

Dat doet de gemeente door mee te kijken of terrassen tijdelijk groter kunnen, met een uitbreiding op publieke grond. Zoals in Dalen, waar restaurant De Baander een deel van de parkeerplaats bij het terras wil aantrekken.

Verkeersveiligheid

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's