Wat te doen tijdens de krokusvakantie?

Wildlands.

Het is vakantie! Een weekje even helemaal niets doen, of juist de activiteiten opzoeken met de kinderen. Voor gezinnen die liever moe dan lui zijn, verzamelde Dagblad van het Noorden een aantal leuke krokusactiviteiten in Groningen en Drenthe.

GRONINGEN

DoeZoo in Leens
Bij DoeZoo in Leens krijg je een kijkje in de insectenwereld. Je ziet verschillende insecten en mag ze zelfs proeven. Er zijn ook andere dieren, zoals stinkdieren en slangen. Je mag zelfs een slang om je nek dragen, als je durft.

DoeZoo is van maandag t/m zaterdag open tussen 10.00 uur en 17.00 uur.

Chess in the City Groningen
Het Groninger Forum organiseert in samenwerking met Schaakvereniging Groninger Combinatie en Raindropchess Media een schaakevenement op zondag 6 maart in de Bibliotheek in Groningen. Er is een workshop voor iedereen die niet kan schaken, maar wel nieuwsgierig is. De liefhebber kan aan een toernooi deelnemen.

Op het evenement zullen internationale grootmeesters Sipke Ernst en Lozefina Paulet aanwezig zijn, evenals het 14-jarige Groningse schaaktalent Lucas van Foreest.

Het evenement duurt van 13.30  uur tot 17.30 uur.

Hotel Perdu Groningen
In de bibliotheek in Groningen komt tijdens de krokusvakantie Hotel Perdu langs. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd. Zo is er een spel en kunnen kinderen meedoen aan een theatervoorstelling. Er komen een stadsdichter, filosoof en onderzoeker langs.

Er zijn voorstellingen van maandag t/m vrijdag op verschillende tijdstippen.

Kaarsenmakerij Wilhelmus Eenrum
Bij kaarsenmaker Wilhelmus kun je onder leiding van een deskundige mooie kaarsen maken in verschillende kleuren en maten. Je mag de kaarsen mee naar huis nemen.

Geopend van woensdag t/m zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur

 

DRENTHE

De Maya's in het Drents Museum
Het Drents Museum is sinds 28 februari in de ban van de Maya's. Perfect getimed met de krokusvakantie dus. Op de tentoonstelling Maya's - Heersers van het Regenwoud zijn zo'n tweehonderd antieke objecten te bewonderen, zoals maskers, beelden en juwelen. Bij de tentoonstelling hoort ook een onderwijsprogramma.

Het Drents Museum is open van dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Testdagen Wildlands
Dierenpark Wildlands in Emmen gaat pas eind maart echt open, maar abonnementshouders hebben tijdens de krokusvakantie al de mogelijkheid om het park te 'testen'. Voor vrijdag, zaterdag en zondag kunnen abonnees zich via deze website nog opgeven voor de testdagen.

De testdagen tijdens de Krokusvakantie zijn van vrijdag 4 maart t/m zondag 6 maart van 10.00 tot 17.00 uur.

Kunst op Schaal
Net als het Drents Museum speelt ook de Oranjerie in Zeijen handig in op de krokusvakantie. Daar is zondag de expositie Kunst op Schaal voor de 30e keer geopend in anticipatie op Pasen. Geschilderde eieren uit verschillende landen staan centraal. De meeste dagen vinden er ook demonstraties plaats.

De expositie is op dinsdag t/m vrijdag geopend van 10.00 tot 18.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Activiteiten Dwingelderveld en de Onlanden
De vereniging Natuurmonumenten organiseert tijdens de krokusvakantie verschillende activiteiten op het Dwingelderveld en in de Onlanden. Zo kunnen liefhebbers een schilderijtje van wol leren maken, braakballen van uilen uitpluizen of deelnemen aan een huiskartocht. Het volledige overzicht van activiteiten en tijden is hier te vinden .

Verschillende dagen en tijdstippen.

Wandelen door de prehistorie met een oermens
Op 6 maart is het in het Hunebedcentrum mogelijk om tussen de hunebedden te lopen met een 'echt' oermens, die je meeneemt 'op reis door de hele prehistorie', aldus het centrum. Op 5 maart is het ook mogelijk om een rondleiding te krijgen, al is het niet duidelijk of dit ook met een 'oermens' is. U kunt zich hier opgeven .

De rondleidingen zijn op 5 en 6 maart om 14.00 uur.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu