Wateroverlast in het Noorden: brandweerkorpsen uitgerukt. Kijk hier mee

Zware buien zorgden op 13 mei voor flink wat wateroverlast, zoals hier in De Moezelstraat in Assen. Foto: Hilbrand Dijkhuizen

Op veel plekken in Drenthe en Groningen is sprake van flinke wateroverlast door de hevige regenval van zondagavond. Meerdere brandweerkorpsen zijn uitgerukt. Een overzicht.

In ieder geval de brandweerkorpsen van Assen, Borger, Gasselternijveen, Gieten, Rolde en Stadskanaal zijn in actie gekomen. Ze schieten onder meer te hulp in Assen, Eext, Gasselte, Drouwen,Bronneger en Rolde.

Bij autobedrijf Terwolde in Assen is een deel van het dak ingestort, omdat het de druk van het water niet aan kon.

Door de instorting ging het automatische alarm af. De toegesnelde politie laat weten dat de schade groot is.

De parkeerplaats bij attractiepark Drouwenerzand is volledig onder water gelopen. Meerdere auto' staan daardoor tot aan de deuren of zelfs daarboven in het water, zie hieronder.

Ook in het attractiepark is sprake van veel overlast: in de keuken van restaurant Robin Hood lekt het hevig en staat de vloer blank, zoals te zien op de video hieronder.

In Rolde stromen de putten over, vastgelegd op de video hieronder.

 

Niet alleen in Drenthe is sprake van overlast. flinke delen van Groningen staat erg veel water. In Sappemeer staat een groot deel van de Noorderstraat blank. Ook in Winschoten staan straten onder water, zoals deBurgemeester Schonfeldsingel.

Nieuws

menu