Waterschap Vechtstromen verbiedt om water uit vijvers te halen in Emmen en Coevorden

Er mag de komende tijd geen water meer uit vijvers worden gehaald. Foto: Jeroen Jumelet

Door de aanhoudende droogte en warmte stelt Waterschap Vechtstromen vanaf 27 juni een verbod in op het onttrekken van water uit openbare vijvers in stedelijke gebieden. Hiermee hoopt het waterschap het waterpeil een beetje op orde te houden. In Drenthe gaat het om vijvers in Emmen en Coevorden.

Volgens het waterschap verslechtert de waterkwaliteit in stedelijk gebied door de aanhoudende droogte. De temperatuur van het water stijgt en daardoor is het zuurstofgehalte in vijvers de afgelopen tijd afgenomen.

Als nog meer water uit vijvers wordt gehaald daalt het zuurstofgehalte verder. Dat kan leiden tot vissterfte en blauwalgen.

Volgens een woordvoerder komt het soms voor dat met grote tankauto’s water uit een vijver wordt gehaald om planten water te geven of bijvoorbeeld bij bouwwerkzaamheden stofvorming tegen te gaan.

Medewerkers van het waterschap gaan de komende tijd ‘streng toezien’ op naleving van het verbod. Op deze kaart valt te zien in welke gebieden geen water uit de vijvers mag worden gehaald.

Nieuws

Meest gelezen

menu