WC doortrekken? Handen wassen? Dat kan in Dalerveen soms uren niet (ook vandaag storing in waternet)

Leerlingen die in coronatijd niet hun handen kunnen wassen onder de kraan. Boeren die het reinigen van de melkinstallatie moeten uitstellen. Dorpelingen die standaard een emmer water bij de wc hebben klaarstaan. Dalerveen zucht onder de vele storingen in de watertoevoer.

Leo Vollebregt uit Dalerveen is blij met zijn regenton, waar hij normaal gesproken water uithaalt voor zijn paarden. Bij breuken in de waterleiding kan hij in ieder geval zijn gieter vullen met water, om de wc door te spoelen.

Leo Vollebregt uit Dalerveen is blij met zijn regenton, waar hij normaal gesproken water uithaalt voor zijn paarden. Bij breuken in de waterleiding kan hij in ieder geval zijn gieter vullen met water, om de wc door te spoelen. Foto DvhN

Ook deze zaterdag is het weer raak. Volgens de site van de Waterleidingmaatschappij Drenthe (WMD) is er sinds 6 uur vanochtend een storing aan de Boekweitakkers, die naar verwachting tot 17 uur duurt. ,,Het is heel vervelend voor gedupeerden’’, zegt woordvoerder Andries Ophof van de WMD.

Nieuws

menu