We zijn in Drenthe en Groningen verslingerd aan de caravan; kijk hier wie er bij jou in de buurt een sleurhut heeft

Caravans bepalen het beeld op Camping De Norgerberg. Foto: Archief DvhN/Marcel Jurian de Jong

Ga jij deze zomer op vakantie in eigen land? Met de sleurhut erop uit in Nederland is populairder dan ooit. Er is enorm veel vraag naar caravans en campers. Maar waar wonen eigenlijk de meeste eigenaren van een caravan?

Vooral in de provincies Groningen en Drenthe zijn veel caravanbezitters te vinden. Postcode 9403 in Assen telt maar liefst 638 caravanbezitters.

In het noorden zijn voldoende kampeerplekken in bosrijke gebieden of op het platteland waar je met je huis op wielen terecht kan.

Maar ook in de kop van Noord-Holland, het oosten van Brabant en in Zeeland zijn caravans in trek. Dit blijkt uit data van het CBS, geanalyseerd door Local Focus (betreft postcodegebieden waarin minimaal dertig caravanhouders wonen).

In de onderstaande infografiek is te zien dat de caravanconcentratie in de dichtbevolkte Randstad juist erg laag is. Ook Limburg staat te boek als een ‘caravanwoestijn’, bezitters van een sleurhut zijn een zeldzaamheid in deze provincie.

Tekst gaat verder onder de infografiek

In Bergen op Zoom, een stad in het westen van Noord-Brabant, heeft in postcodegebied 4612 ruim een derde van de inwoners een caravan: namelijk 64 van de 179 inwoners. Voor het postcodegebied met de meeste caravanbezitters in absolute cijfers moet je in de provincie Drenthe zijn. Postcode 9403 in Assen telt maar liefst 638 caravanbezitters.

Benieuwd naar het aantal caravans in jouw postcodegebied? Vul dan hieronder in de zoektool jouw postcode in.

Nieuws

Meest gelezen

menu