Weer doet de 'horrorlift' op het station in Meppel het niet. Brandweer bevrijdt vrouw na halfuur uit lift met knipschaar

Een vrouw zat vast in de horrorlift in Meppel. Foto: Persbureau Meter

En weer is het raak op station Meppel: de lift stond dinsdag weer vast. Het is de zoveelste keer dat de lift kuren vertoont. Een vrouw zat een halfuur vast en is bevrijd met een knipschaar.

De liften op station Meppel hebben een behoorlijke reputatie op het gebied van storingen. Het komt namelijk regelmatig voor dat een van de liften stil blijft staan.

Vandalisme

Het probleem is bij ProRail bekend. Deze kondigde begin september vorig jaar al aan camera’s te plaatsen bij de liften en dat is gebeurd. De camera’s moeten een afschrikkende werking hebben op vandalisme en een beter beeld geven van de oorzaken van de vele storingen en liftopsluitingen. Een deel van de problemen met de twee liften aan de voor- en achterzijde heeft volgens de woordvoerder van ProRail namelijk te maken met vandalisme.

Daarnaast hebben de problemen volgens de spoorbeheerder vooral te maken met de manier waarop de liften worden gebruikt. „De liften zijn bedoeld voor intensief gebruik en mocht er iets aan de hand zijn met de liften, dan moet je daar actie op ondernemen. Maar dat is niet het beeld”, aldus Aldert Baas.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu