Weer een autobrand in Hoogeveen. Na bestelbus nu ook auto van familie Hussein aan de Helios in vlammen op

De brandweer kon de auto die geparkeerd stond aan de Helios in Hoogeveen niet meer redden. Foto: Noordernieuws

Vrijdagochtend rond 4.00 uur brandde een auto aan de Helios in Hoogeveen volledig uit. Vermoedelijk gaat het weer om brandstichting.

Het is de vierde keer in korte tijd dat een auto van de familie aan de Helios doelwit is. Op 10 september brandde een bestelbus in dezelfde straat uit. Eerder werden twee pogingen gedaan een autobrand te veroorzaken - op 7 september en 17 augustus.

Eigenaar was al eerder slachtoffer

De brandweerlieden van Hoogeveen kwamen vrijdagochtend vroeg met spoed ter plaatse. Het voertuig stond al in vuur en vlam. De spuitgasten hebben de auto afgeblust, maar konden forse beschadiging niet voorkomen. Vermoedelijk gaat het weer om brandstichting.

Ook nu, net als op 10 september, heeft de politie de plaats met een lint afgezet en gaat de forensische politie onderzoek doen.

Geen sprake van willekeurig gekozen auto

Hoogeveen wordt al een langere tijd geteisterd door vele autobranden. Onderzoek zal moeten uitwijzen of het ook nu om brandstichting gaat. „Het lijkt er niet op dat hier sprake is van een willekeurig gekozen auto. We onderzoeken daarom onder andere ook of hier bijvoorbeeld een persoonlijk conflict aan ten grondslag kan liggen”, zei politiewoordvoerder Ernest Zinsmeyer van de eerdere brandstichting in de bestelwagen.

Nieuws

Meest gelezen

menu