Weer plofkraak in grensregio

Grensregio geteisterd door plofkraken. FOTO ARCHIEF DVHN / ANP

In Lathen, vlak over de Duitse grens bij Ter Apel, hebben dieven woensdagochtend een pinautomaat tot ontploffing gebracht.

De geldautomaat van de Emlandischen Volksbank stond in de hal van een supermarkt. De daders kwamen binnen door het raam van de hal te forceren. Vervolgens brachten ze de pinautomaat tot ontploffing en namen een onbekend bedrag aan contanten mee.

Getuigen zagen hoe de daders er in een donkere auto vandoor gingen. De Nederlandse politie werd ingeschakeld om de daders op te sporen, maar zonder resultaat, meldden Duitse media.

Schering en inslag

Explosies van geldautomaten in het grensgebied zijn de laatste tijd schering en inslag. Vorige week was het drie nachten op rij raak in de plaatsen Dalum, Meppen en Surwold. Na het tot ontploffing brengen van een geldautomaat in Meppen verongelukte een van de daders op de vlucht. De andere twee inzittenden van de auto zijn gearresteerd.

De plofkraken zijn vermoedelijk het werk van de 'Audi-bende'. In het onderzoek naar deze bende verrichtte de Nederlandse politie vorige week huiszoekingen in Utrecht. Ook hielden zij donderdagnacht, de nacht van de mislukte plofkraak in Bourtange, een autodief aan die mogelijk in verband zou staan met de bende.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu