Weersverwachting: Komende uren nog even opletten

Het blijft nog een aantal uren glad. Foto Marcel Jurian de Jong

De komende uren wordt het nog even opletten, maar aan het begin van de avond moet het toch echt afgelopen zijn met de gladheid die het Noorden al drie dagen in haar greep houdt.

Gladheid
De temperatuur ligt momenteel boven het vriespunt, waardoor de ijslaag op wegen langzaam smelt. Maar er ligt een neerslaggebied op de loer. Vanaf drie uur tot het einde van de middag trekt het gebied over Drenthe. Omdat het wegdek nog koud is, kan er door de neerslag weer gladheid ontstaan.

Volgens weerman Klaas Karssen uit Bovensmilde is het daarom nog even oppassen. ,,Op de grote wegen zal het denk ik meevallen met de gladheid, want die wegen zijn al aardig schoon. Maar stukken die nu glad zijn, zullen dat de komende uren ook nog wel even blijven.''

Nog niet voorbij
In de loop van de avond loopt de temperatuur verder op en gaat het harder waaien. Daardoor zal de ijslaag smelten en is Noord-Nederland verlost van de gladheid. Voorlopig, althans. ,,In de nacht van vrijdag op zaterdag is er vorst aan de grond. Bij regen zal er dan weer gladheid ontstaan'', zegt Karssen.

Ook daarna is de winter nog niet voorbij, aldus de weerman. ,,Ik verwacht de tweede helft van januari weer winters weer. Of er dan net zoveel overlast van ijzel is als nu, is lastig te zeggen. Drie dagen achter elkaar is uitzonderlijk, dat maak je niet vaak mee.''

Lees ook ons Liveblog: IJzel in het noorden .

Nieuws

menu