Weg naar Van der Valk en Parc Sandur in Emmen op de schop (het wordt drukker, het moet veiliger)

De Verlengde Herendijk in Emmen wordt komend voorjaar veiliger gemaakt. Dit is de weg tussen de Nieuw-Amsterdamsestraat en de Ericasestraat richting Parc Sandur en hotel Van der Valk.

Ook de rotonde bij de entree van Parc Sandur wordt onder handen genomen. Volgens de gemeente is de maatvoering achterhaald. Vooral vracht- en landbouwverkeer heeft moeite om de rotonde goed te nemen.

Ook de rotonde bij de entree van Parc Sandur wordt onder handen genomen. Volgens de gemeente is de maatvoering achterhaald. Vooral vracht- en landbouwverkeer heeft moeite om de rotonde goed te nemen. Foto: Shutterstock

De relatief smalle Verlengde Herendijk wordt veel gebruikt. Niet alleen door mensen die naar woon- en recreatiegebied Parc Sandur of Van der Valk gaan, maar ook door automobilisten die van de snelweg naar Erica willen. Volgens de gemeente wordt het steeds drukker en moet de weg daarom onder handen worden genomen.

Grastegels, om ernstige ongelukken te voorkomen

Op het kruispunt bij Van der Valk komt een middengeleider, waardoor fietsers in etappes de straat over kunnen steken. Ook komt daar een opstelvak voor verkeer dat linksaf wil. De scherpe bocht even voor de rotonde bij de toegang van Parc Sandur wordt minder scherp en daar komt de weg op grotere afstand van woningen te liggen.

Naast de weg worden grastegels gelegd. Een kleine stuurfout moet hierdoor minder gauw leiden tot een ernstig ongeluk. De rotonde bij de entree van Parc Sandur - een van de eerste rotondes van Emmen - wordt eveneens aangepast. De maatvoering is achterhaald. Vooral vracht- en landbouwverkeer heeft moeite om de rotonde goed te kunnen nemen.

Bomen weg, kleiner aantal bomen terug

Om het plan uit te kunnen voeren, wil de gemeente 22 bomen kappen: 21 inlandse eiken en 1 paardenkastanje. ,,De bomen zijn allemaal rond de 20 jaar oud’’’, zegt een woordvoerster van de gemeente. De aanvraag om te mogen kappen is onlangs ingediend.

Omdat de weg op een andere manier wordt ingericht, is er volgens haar geen ruimte om ter compensatie 22 andere bomen te planten. ,,Er zullen 6 roden paardenkastanjes voor in de plaats komen.’’

Klus wordt in fases uitgevoerd

Het is nog niet bekend welke aannemer de klus gaat uitvoeren. Zeker is wel dat het werk in fases wordt uitgevoerd, om zo de bereikbaarheid zo goed mogelijk te houden.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu