Weg voor zorgcomplex in Zeijen is vrij: Raad van State veegt bezwaren aan de kant

Bert Pathuis en Marja Takens gaan niet uit van de zorg - Foto: Hilbrand Dijkhuizen

Het geplande zorgcomplex aan de Minister Cremerstraat in het buitengebied van Zeijen kan er komen. De Raad van State maakte woensdag bekend dat het de bezwaren tegen de bouw ervan niet gegrond vindt.

„De vlag hangt hier uit,” vertelt Bert Pathuis, initiatiefnemer van het zorgcomplex. „We zijn al vanaf 2014 bezig met dit plan. Het is een enorme opluchting dat we er nu eindelijk verder mee kunnen.”

Bezwaar door inwoner

Bert Pathuis en Marja Takens willen bij hun boerderij, Huis te Zeijen in Zeijen, een kleinschalige woongemeenschap voor ouderen realiseren. In totaal komen er zestien woningen. Het verschil met vergelijkbare initiatieven is dat de zorg niet het uitgangspunt is. ,,De zorg is er wel, maar het gaat erom zo lang mogelijk zo normaal mogelijk leven in een prettige landelijke omgeving,” zei Takens destijds tegen deze krant. „Wij denken dat niet iedere oudere behoefte heeft op een appartement te wonen in een grotere kern of stad. Wij bieden een kleinschalige en groene variant: wonen op het erf.’‘

Een bewoner uit Tynaarlo was het echter niet eens met de plannen en stapte tot tweemaal toe naar de Raad van State. Volgens de bezwaarmaker zou het zorgcomplex het buitengebied van Tynaarlo aantasten. De Raad van State gaf de bewoner ongelijk en het zorgcentrum kan er nu komen.

Plannen uitwerken

„We gaan nu met de architect aan de slag om het plan concreet uit te werken. Ook gaan we de website optuigen en meer belangstellenden bij het project betrekken.” Het gaat nog wel enige tijd duren voordat het zorgcomplex daadwerkelijk in gebruik kan worden genomen. „Dat duurt zeker nog twee jaar,” meldt Pathuis

Nieuws

Meest gelezen

menu