Wegdekverwarming Emmer centrumtunnel functioneert niet goed

Foto: Kor Bakker Kor Bakker

De wegdekverwarming in de nieuwe Hondsrugtunnel in het Emmer centrum functioneert niet optimaal. Dat stelt een woordvoerster van de gemeente Emmen nadat een vrachtwagen maandagochtend in de problemen kwam door gladheid.  

De vrachtwagen strandde tijdens de ochtendspits in de westelijke tunnelbuis. De verkeerslichten bovenaan de helling stonden op rood waardoor de vrachtwagen onderaan de helling achter een rij auto's moest wachten.  Toen het licht op groen sprong, kwam kwam de vrachtwagen door het gladde wegdek echter niet meer tegen de heuvel op en moest de politie de weg afzetten. Met een verkeersopstopping tot gevolg.

Opmerkelijk omdat de tunnel, die ruim een jaar open is, voorzien is van wegdekverwarming om juist problemen door gladheid te voorkomen. Maar volgens een woordvoerster van de gemeente Emmen werkte de installatie blijkbaar niet goed. ,,Het is de bedoeling dat de verwarming straks wordt aangesloten op het warmtenet van de nieuwe dierentuin Wildlands, maar tot die tijd gebruiken we een vervangend systeem bij het gemeentehuis. Dat werkt blijkbaar niet optimaal en daar moeten we dus naar kijken.’’

Ook geeft de woordvoerster aan dat er blijkbaar niet afdoende was gestrooid in de tunnel. Na een extra strooibeurt kon de vrachtwagen de tunnel even voor tienen weer op eigen kracht verlaten waarna de weg weer werd vrijgegeven.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu