Wegrestaurant De Raket in Rogat is na 17.00 uur wél open, maar alleen voor vrachtwagenchauffeurs. '24 uur per dag in de vrachtwagen was voor de jongens dramatisch'

Overal in Nederland is het na 17.00 uur stil in de horecazaken, behalve in de wegrestaurants. Een gelukje voor vrachtwagenchauffeurs, want alleen met een vervoerspas kom je daar binnen. Ook in De Raket in Rogat. Uitbater Ferdinand Hup is er blij mee.

Blije gezichten bij De Raket in Rogat, die na 17.00 uur wel open mag. Van links naar rechts: gastheer Richard, koks Mitchel en Elise en chauffeur Pieter.

Blije gezichten bij De Raket in Rogat, die na 17.00 uur wel open mag. Van links naar rechts: gastheer Richard, koks Mitchel en Elise en chauffeur Pieter. Foto: Ferdinand Hup

Tijdens de eerste en tweede lockdown mochten de chauffeurs hun eten ophalen uit het restaurant en het in de vrachtwagen opeten. „En dat 7,5 maand lang. Ik hoorde van veel chauffeurs dat ze zouden stoppen als het nog een keer zou gebeuren. Ze slapen en werken in de wagen, dan is ’s avonds een beetje ontspanning wel zo fijn voor ze”, vertelt Hup. „24 uur per dag in de vrachtwagen was voor de jongens dramatisch.”

Hapje eten met mes en vork

Nieuws

menu