Dankzij Saskia Veldhuis uit Vries kunnen ondernemers een gratis welkomstbordje halen bij de gemeente Tynaarlo. ‘Dat scheelt veel energie. Thuis laat je de voordeur ook niet openstaan’

Veel winkeliers houden hun deuren tijdens openingstijden gesloten om energie te besparen. Dat is niet altijd een gastvrije aanblik. De gemeente Tynaarlo verstrekt daarom gratis welkomstbordjes aan ondernemers.

Wethouder Jelbrich Peters (rechts) hangt samen met winkelier Saskia Veldhuis het eerste bordje op de deur van wolwinkel Wol zo Eerlijk.

Wethouder Jelbrich Peters (rechts) hangt samen met winkelier Saskia Veldhuis het eerste bordje op de deur van wolwinkel Wol zo Eerlijk. Foto: Hilbrand Dijkhuizen

De bordjes zijn een idee van winkelier Saskia Veldhuis uit Vries. „Overal zag ik welkomstbordjes op de deur met uitleg over het besparen van energie, behalve in Vries. Toen heb ik de gemeente Tynaarlo benaderd. Ik kan zelf wel iets in elkaar knutselen, maar er zijn vast ook andere winkeliers die er graag een willen hebben.”

Energiekosten dragelijk houden

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's