Werkgroep Mijnbouwschade Een: ‘Onderzoek TNO en TU Delft over gasopslag bij Langelo voldoet niet’

De Tijdelijke Werkgroep Mijnbouwschade Een (TWME) is niet blij met het vorige week gepresenteerde rapport van TNO en TU Delft. Zij concluderen dat de gaswinning en het in- en uitpompen van gas in de gasopslag Langelo geen schade kan veroorzaken aan huizen in de omgeving.

De gasopslag bij Langelo. Noord-Nederland beschikt over een uitgebreide infrastructuur voor aardgas. De noordelijke provincies willen dat die ook na het afschaffen van olie en aardgas een rol blijft spelen om Nederland warm en in beweging te houden.

De gasopslag bij Langelo. Noord-Nederland beschikt over een uitgebreide infrastructuur voor aardgas. De noordelijke provincies willen dat die ook na het afschaffen van olie en aardgas een rol blijft spelen om Nederland warm en in beweging te houden. Foto: Jilmer Postma

TWME besprak de grieven dinsdag met het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG). ,,Een goed gesprek”, stelt voorzitter Wisse Hummel. De mening over het vorige week gepresenteerde rapport blijft onveranderd. ,,Maar we zijn blij dat het IMG ruimte geeft en het rapport niet domweg overneemt.”

Nieuws

Meest gelezen

menu