Werkstraf geëist tegen verdachte seksueel misbruik

Foto: Archief DvhN

Tegen een 41-jarige man uit Schoonoord is een werkstraf van 180 uur geëist. Hij zou zijn minderjarige dochter seksueel hebben misbruikt.

Bij de rechtbank ontkende de man de beschuldigingen. Zijn dochter heeft verklaard dat haar vader meerdere keren aan haar borsten heeft gezeten. Dat zou zijn gebeurd over een periode van twee jaar toen zij tussen tien en twaalf jaar oud was. Ook zou het meisje getuige zijn geweest van seksuele handelingen tussen haar vader en zijn nieuwe vriendin.

De moeder van het vermeende slachtoffer bevestigt dat verhaal. Ook de toenmalige vriendin, de inmiddels tweede ex-vrouw van de verdachte, heeft verklaard dat het meisje de waarheid spreekt. De man zei gisteren dat er nooit iets is gebeurd. ,,We hebben wel gestoeid. Misschien heb ik een keer per ongeluk haar borsten geraakt. Dat is nooit met opzet gebeurd.” Waarom er aangifte tegen hem is gedaan, snapt hij ook niet. ,,Misschien willen ze me een hak zetten. Mijn dochter was mijn oogappeltje. Ik denk dat zij jaloers is, omdat er een tweeling bij is gekomen.”

De officier van justitie acht bewezen dat de dochter zeker vier of vijf keer door de vader bij de borsten is gepakt en getuige was van seks tussen hem en zijn vriendin. ,,Ze heeft die gebeurtenissen heel goed beschreven. Ik heb geen enkele aanleiding om aan haar verhaal te twijfelen.” Naast een werkstraf van 180 uur is een half jaar voorwaardelijk geëist. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Nieuws

Meest gelezen

menu