Werkstraf voor veroorzaker ernstig ongeval Hollandscheveld

Een 33-jarige man is voor het veroorzaken van een ernstig ongeval veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur en een jaar rijontzegging.

De rechtbank in Assen heeft de man dinsdag schuldig bevonden aan twee ernstige verkeersovertredingen. In juli vorig jaar reed hij op de Riegshoogtendijk in Hollandscheveld met een snelheid van 107 kilometer per uur, terwijl daar maximaal 60 kilometer per uur mag worden gereden. De man reed bovendien op de verkeerde weghelft.

Een tegemoetkomende automobilist kon hem niet meer ontwijken. Ook de achterligger raakte betrokken bij het ongeval. In de twee voertuigen zaten een gezin met twee kinderen en een echtpaar. Meerdere automobilisten en inzittenden raakten gewond. Een vrouw liep ernstige verwondingen op. De veroorzaker zelf was het zwaarst gewond. Hij had hersenletsel, botbreuken en een verbrijzelde enkel. In zijn auto is speed gevonden.

De rechtbank heeft er bij de strafbepaling rekening mee gehouden dat de man waarschijnlijk een blijvende handicap heeft als gevolg van het ongeval.

Nieuws

Meest gelezen

menu