Westerveld trekt besluit over nieuwe wijze inzameling oud papier in

De inwoners van Westerveld zouden op korte termijn een vierde afvalcontainer bij huis krijgen. Deze is bedoeld voor het inzamelen van oud papier. Foto: Grenzeloos Media

Westerveld trekt het besluit om de oud papierinzameling in de nabije toekomst door afvalverwerker ROVA te laten verzorgen voorlopig in.

Aanleiding voor het ‘on hold’ zetten van het besluit is de commotie die ontstaan is onder vrijwilligers van Westerveldse verenigingen en scholen die tot nu toe het oud papier inzamelden. Ook vanuit gemeenteraad kwamen kritische vragen naar aanleiding van het vorige week door het gemeentebestuur genomen besluit. Wethouder Henk Doeven erkent dat hij de reacties na het besluit heeft onderschat. „Daarom hebben we dinsdag in het overleg besloten om alles ‘on hold ‘ te zetten. We gaan eerst met de inzamelaars om tafel. Daarna volgt een discussie in de gemeenteraad.”

Westerveld maakte eind vorige week bekend dat het gemeentebestuur had besloten om in de nabije toekomst in Westerveld oud papier in te zamelen via afvalverwerker ROVA. Voor veel inwoners van Westerveld zou dat betekenen dat zij een vierde afvalcontainer bij huis zouden krijgen. Het besluit viel slecht bij de oppositiepartijen. Ook de vrijwilligersorganisaties die tot voor kort het oude papier inzamelden zeiden ‘not amused’ te zijn. Ze voelden zich overvallen door het besluit.

Verenigingen en scholen zamelen papier in

Al vele tientallen jaren wordt oud papier in de gemeente Westerveld ingezameld door verenigingen en scholen. Vertegenwoordigers van de gemeente en inzamelende instanties zouden 23 maart met elkaar om tafel om over de toekomst van de oud papierinzameling te praten. Die afspraak werd vanwege de maatregelen rondom het coronavirus afgezegd. Daarna hoorden de inzamelaars niets meer, totdat ze vorige week geconfronteerd werden met het besluit.

Wethouder Henk Doeven ging vanmorgen diep door het stof en gaf toe dat hij niet de juiste weg had bewandeld. „Gelukkig hebben we zonder verdere consequenties de gemaakte afspraken met ROVA ‘on hold’ kunnen zetten. We gaan nu alsnog eerst het gesprek aan het de inzamelaars en de gemeenteraad. Daarna gaan we opnieuw bekijken hoe we verder gaan.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu