Wethouder Otter adopteert als eerste een dier van Wildlands Emmen: een otter

Altijd al een aapje willen adopteren? Of misschien een neushoorn of ijsbeer? Sinds donderdag is dat bij Adventure Zoo Wildlands in Emmen mogelijk. Wethouder Jisse Otter adopteerde het eerste dier, een otter, en daarmee ging de campagne van start.

Wildlands-directeur Erik van Engelen (links) overhandigt wethouder Jisse Otter de 'adoptiepapieren' bij het otterverblijf.

Wildlands-directeur Erik van Engelen (links) overhandigt wethouder Jisse Otter de 'adoptiepapieren' bij het otterverblijf. Foto: Boudewijn Benting

Een dier adopteren betekent echter niet dat je een aap, ijsbeer, neushoorn of ander dierentuindier mee naar huis krijgt. Door een dier van Wildlands te adopteren steun je het dierenpark en de dieren in deze zware tijden. „De helft van het geld van de adoptiepakketten gaat naar een goed doel, de andere helft gaat naar het onderhouden van onze dieren”, zegt Erik van Engelen, de directeur van Wildlands.

Drie pakketten

Er zijn drie verschillende adoptiepakketten met prijzen van 72 euro, 180 euro en 480 euro per jaar. Hoe duurder het pakket, hoe meer je ervoor krijgt. Alle pakketten hebben een persoonlijk adoptiecertificaat, een ‘Mien Maot’-pet en een abonnement op de adoptienieuwsbrief. Bij duurdere pakketten kun je vrijkaartjes krijgen en meelopen met een dierenverzorger.

Het plan is voortgekomen uit vragen van bezoekers. „In een financieel moeilijk jaar helpt het natuurlijk om een steuntje in de rug te krijgen. We kregen heel vaak de vraag of mensen wat voor ons konden doen”, vertelt Van Engelen. „Het voelt een beetje raar om een rekeningnummer op te sturen, dus we zijn met dit plan gekomen om mensen de mogelijkheid te geven om iets bij te dragen. Tegelijkertijd kunnen wij wat terugdoen voor die mensen.”

Rechtstreeks geld geven aan kleine stichtingen

Het plan voor adoptie bestaat wel al een paar maanden. Eerder dit jaar kwam de PVV in de Emmer gemeenteraad namelijk met het idee. „Dat zette ons ook aan het denken”, zegt Van Engelen. „We hebben het ook wel eens gehad over crowdfunding, maar het lijkt mij juist leuk als je ook weet waar je aan bijdraagt. Als adoptant geef je eigenlijk rechtstreeks geld aan vrij kleine stichtingen die ontzettend mooi werk doen.”

Volgens wethouder Jisse Otter (Wakker Emmen) is de gemeenteraad erg betrokken bij Wildlands. „Vandaar dat het geopperd is met het idee van een klein steuntje in de rug. Het gaat de begroting van Wildlands niet rondmaken, maar alle kleine beetjes helpen.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Wildlands
menu