Wie blonk er afgelopen jaar uit op cultureel vlak in Drenthe? Iemand opgeven voor de Drentse Talentprijs Cultuur kan tot 10 januari

De laatste winnaar van de Drentse Talentprijs Cultuur was de gothic rockband Blackbriar uit Assen die een debuutalbum uitbracht en met opvallende videoclips duizenden fans wereldwijd wist te bereiken. Foto: Kunst & Cultuur Drenthe

Stichting Kunst & Cultuur zoekt kandidaten voor de Drentse Talentprijs Cultuur. Tot 10 januari heeft iedereen de kans om kandidaten voor te dragen.

De talentprijs is een prijs voor een individu of groep die afgelopen jaar een opvallende culturele prestatie heeft geleverd. Het kan gaan om muziektalenten, maar ook om talenten op het gebied van de beeldende kunst, literatuur, theater, fotografie, dans of urban art.

Gothic rockband Blackbriar uit Assen

De laatste winnaar was de gothic rockband Blackbriar uit Assen die een debuutalbum uitbracht en met opvallende videoclips duizenden fans wereldwijd wist te bereiken. Er wordt begin volgend jaar een Drentse jury samengesteld die bepaalt welke drie kandidaten worden voorgelegd aan de landelijke jury. Deze jury wijst de uiteindelijke winnaar aan. De kandidaat die de meeste potentie heeft zich verder te ontwikkelen en door te groeien naar een nationaal podium ontvangt de prijs. De Drentse Talentprijs cultuur bestaat uit een sculptuur en een bedrag van 2500 euro.

De afgelopen jaren kende meerdere muzikale winnaars waaronder het folkduo Tangarine en celliste Mare Keja, maar ook winnaars op het gebied van de beeldende kunst zoals illustratrice Marloes de Vries en beeldend kunstenaar Anne-Will Lufting. Ook actrice Rosa da Silva en musicalster Willemien Dijkstra wisten de prijs eerder in de wacht te slepen.

Kandidaten kunnen hier worden aangemeld.

Nieuws

menu