Wie gaan er naar de finale van de Kunstbende Young Creators Festival? Winnaars Kunstbende Drenthe komen uit Hoogeveen, Ter Idzard, Schoonebeek, Assen en Ekehaar

De winnaars van de Kunstbende Drenthe zijn zondag bekend gemaakt tijdens de voorronde in Schouwburg Ogterop in Meppel. Foto: Hesterliena Wolthuis

Wie mag er naar de finale van de Kunstbende Young Creators Festival in Amsterdam? De winnaars van de Kunstbende Drenthe zijn zondag bekend gemaakt tijdens de voorronde in Schouwburg Ogterop in Meppel.

De winnaars van Kunstbende Drenthe zijn in de categorie content creator: Its Jeazz! (19 jaar, Ter Idzard), DB Gamer (15 jaar, Assen) en mariajiska (16 jaar, Hoevelaken). De finalisten van content creator hebben een landelijk traject doorlopen en gaan rechtstreeks door naar de finale op 26 juni.

Wolliewohl junior

In de categorie Dans: Ilse Wildemors (15 jaar, Schoonebeek), in de categorie Expo Rosalynn Tukker (15 jaar, Assen), in de categorie muziek Christy Boer (18 jaar, Ekehaar), in de categorie taal Wolliewohl Junior (18 jaar, Hoogeveen). Wolliewohl junior won ook in de categorie theater.

Jongeren van 13 tot en met 18 jaar streden in de categorieën Content Creator, Dans, Expo, Fashion, Muziek, Taal en Theater om de Kunstbende Award. De eersteprijswinnaars gaan naar de finale tijdens het Kunstbende Young Creators Festival op zondag 26 juni in de Kromhouthal in Amsterdam.

De jury bestond onder meer uit Reinout Douma (Muziek), Bart van der Vinne (Taal) en Janneke van ’t Hoff (Theater).

Kunstbende

Kunstbende is een platform voor iedereen van 13 tot en met 18 jaar. Via tutorials en workshops kunnen deelnemers nieuwe skills leren en kunnen ze podiumervaring opdoen. winnaars krijgen een coachingstraject en de eerste prijswinnaars gaan door naar de finale. Finalewinnaars showen hun werk op een mainstage, van Mysteryland tot Oerol.

Nieuws

Meest gelezen

menu