Wie gooit er steeds hanen in dierenverblijf wijkpark Emmen? ('We willen deze beesten beslist niet!)

De dierenweide in het grote park in de wijk Emmermeer in Emmen heeft al drie keer ‘s nachts een uitbreiding gehad van het aantal beesten. Steeds werd er een haan over de omheining gezet, een keer zelfs twee hanen.

Al vier keer werd er een haan over de hekken van de dierenweide in Emmermeer gezet.

Al vier keer werd er een haan over de hekken van de dierenweide in Emmermeer gezet. Foto: Shutterstock

,,En daar zitten wij beslist niet op te wachten’’, zegt Albert Fransen van de wijkvereniging.

De dierenweide in het grote park tegenover de Meerhoek-flat ging in september 2018 open. Op het door hekken afgesloten terrein lopen twaalf kippen, twee dwerggeiten en twee dwergschapen.

Aan het eind van de dag gaan de dieren naar hun nachtverblijf, dat ook op het terrein staat. De wijkvereniging liet de dierenweide aanleggen, onder meer om eenzame ouderen uit hun isolement te halen.

Van de vier hanen waren er twee agressief

Blijkbaar zijn er mensen die vinden dat de weide niet compleet is zonder haan. Of zijn er lieden die er ongezien van af willen. Twee keer scharrelde er ‘s ochtends opeens een haan in het buitenverblijf en een keer liepen we zelfs twee hanen rond.

,,Van die vier hanen, waren er twee agressief. Eentje viel onze beheerster aan en zij moest daarna voor een tetanusspuit naar de huisarts’’, zegt Albert Fransen van de wijkvereniging.

Hij benadrukt dat de dierenweide beter af is zonder hanen. Sterker nog, deze dieren zijn ronduit ongewenst. ,,We willen dat iedereen - dus ook kleine kinderen -hier veilig rond kan lopen. Zonder het risico om aangevallen te worden of gepikt. Bovendien zitten buurtbewoners er ook niet op te wachten om ‘s ochtends vroeg wakker gemaakt te worden door een haan.’’

Alle in de dierenweide geplaatste hanen zijn door medewerkers van de dierenambulance opgehaald. ,,Een keer belde mij een man uit de wijk die vertelde dat hij zijn haan kwijt was. Blijkbaar heeft iemand die haan bij de dierenweide over het hek gezet, om wat voor reden dan ook. Deze man heb ik ook doorverwezen naar de dierenambulance.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu