Wie schrijft het beste Drentstalige nummer van 2022? Inschrijving tiende Drèents Liedtiesfestival in Emmen is gestart

Leon Moorman (midden) won in 2019 het Drèents Liedtiesfestival. Foto: Gerald Schuring

De tiende editie van het Drèents Liedtiesfestival wordt gehouden op zaterdag 2 juli 2022 in het Atlas Theater in Emmen.

Organisator stichting REUR roept muzikanten, tekstschrijvers en componisten van Drentstalige muziek op om tot en met 1 mei 2022 liedjes in te sturen. De ingezonden liedjes worden door een commissie bestaande uit muziek- en tekstprofessionals beoordeeld.

Doel het van het festival is het schrijven, uitvoeren en vastleggen van nieuwe Drentstalige kwaliteitsmuziek.

Afgelopen mei won Jolien Wonink-Dijkstra uit Westerbork de negende editie van het festival met het liedje Vuul (oh oh) .

Kijkers en jury bepalen winnaar

Uit de inzendingen worden de tien beste liedjes geselecteerd voor de finale. Begin mei wordt de selectie van de finalisten bekendgemaakt.

Tijdens de finale op 2 juli stemmen kijkers van de live-uitzending van RTV Drenthe op hun favoriete liedje, terwijl ook een vakjury de liedjes beoordeelt. Beide uitslagen bepalen gezamenlijk de uiteindelijke winnaar.

Europees Songfestival voor Minderheidstalen in Hongarije

De winnaar reist als vertegenwoordiger van het Nedersaksisch af naar het Europees Songfestival voor Minderheidstalen op het SUNS Europe festival 2022 in Hongarije.

In verband met de coronamaatregelen die internationaal golden was DLF19-winnaar Leon Moorman met het nummer Knooin tot op heden de laatste vertegenwoordiger van het Nedersaksisch aldaar. Hij won in 2019 de publieksprijs tijdens de finale in Udine.

Meedoen?

Inzendingen kunnen tot en met 1 mei 2022 worden ingestuurd via het aanmeldformulier op de website van Stichting REUR .

Nieuws

Meest gelezen

menu