Wie van plan is om het verhaal van Vincent van Gogh zichtbaar en beleefbaar te maken in Coevorden, Emmen en Hoogeveen kan subsidie aanvragen

Zelfportret Vincent van Gogh. Foto: Shutterstock

In het najaar van 2023 is het 140 jaar geleden dat Vincent van Gogh drie maanden in Drenthe verbleef. Volgend jaar wordt er veel aandacht besteed aan het Drentse avontuur van de beroemde schilder. De provincie komt met een subsidieregeling om het verhaal van Van Gogh zichtbaar en beleefbaar te maken in Coevorden, Emmen en Hoogeveen.

Ondernemers, cultuurmakers, stichtingen en verenigingen kunnen hun plannen indienen bij de provincie en zo subsidie aanvragen. Het college heeft dinsdag een regeling daartoe vastgesteld. De provincie wil door het verlenen van subsidie lokale initiatieven en project over Van Gogh financieel ondersteunen.

De activiteiten moeten plaatsvinden in Hoogeveen, Coevorden of Emmen. Er kan een aanvraag worden ingediend voor een bedrag van maximaal 5.000 euro. Het totale beschikbare budget is 75.000 euro, waarvan: 15.000 euro voor Hoogeveen, 30.000 euro voor Emmen, 30.000 euro voor Coevorden. De regeling gaat open vanaf 1 juni en sluit op 15 november 2022.

In 2023 komt er sowieso een grote tentoonstelling met de grootste Drentse werken van Van Gogh, een muziektheaterstuk, een film, een symposium en de ontwikkeling van routes.

Nieuws

menu