Wie wil wonen in landhuis midden in de natuur? De Clinge in Zeegse staat te koop

Het is nu nog een conferentieoord, maar de bedoeling is dat het een woonhuis wordt, eventueel voor meerdere gezinnen. De Clinge bij Zeegse staat te koop.

De Clinge bij Zeegse staat te koop.

De Clinge bij Zeegse staat te koop. Foto DvhN

Marieke Carlier en Wencel Bruins stoppen. Elf jaar lang dreven zij een conferentiecentrum annex groepsaccommodatie in De Clinge. „We zijn nu de zeventig gepasseerd. We wilden aanvankelijk De Clinge in januari in de verkoop doen, maar de coronacrisis heeft dat allemaal wel versneld. Daarom hebben we het een paar dagen geleden in de verkoop gedaan.”

Van heidag tot bruiloft

Bedrijven die een heidag houden, families die een bruiloft te vieren hebben, muziekgroepen die komen repeteren, van alles hebben Carlier en Bruins voorbij zien komen sinds ze het landhuis in 2006 kochten en vervolgens verbouwden. Het hoofdgebouw dateert uit de jaren twintig, later is het uitgebreid en zijn er bijgebouwen gekomen.

Bruins en Carlier werkten hard om van hun bedrijf een succes te maken. Kroon op hun inspanningen was dat Recron, de brancheorganisatie van recreatieondernemers, De Clinge in 2015 uitriep tot beste groepsaccommodatie van Nederland.

Bruins en Carlier willen zelf in gebouw met de groepsaccommodatie gaan wonen. Het is dan ook niet hun bedoeling dat er opnieuw een conferentieoord komt in het hoofdgebouw. Het paar wil het verkopen aan mensen die er gaan wonen. „Je kunt er heel goed met meerdere families wonen. Je kunt ook heel goed aan huis werken, of er een atelier maken.”

Drentsche Aa

De Clinge staat midden in Nationaal Landschap de Drentsche Aa, zeer bekend bij wandelaars en fietsers in het Noorden. Het landhuis staat op een stuifduin, een clinge. „Vandaar dat we er de naam De Clinge aan hebben gegeven”, zegt Bruins. „Het is in de loop der jaren in handen geweest van diverse stichtingen. Toen die eind jaren negentig geen subsidie meer kregen van de overheid, zijn die failliet gegaan. Daarna hebben hier nog een tijdje asielzoekers gezeten.”

De vraagprijs van het pand is 1,2 miljoen euro. Daarvoor krijg je dan wel 800 vierkante meter woonruimte terug, met negen slaapkamers. En een grote tuin rondom. „Je moet uiteraard wel van de natuur houden om hier te wonen”, voegt Bruins er aan toe.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu