Wie wint de Cultuurprijs Emmen 2020?

Pieter Koolwijk, de winnaar van 2018. Foto: Cultuurprijs Emmen 2020

De gemeente Emmen reikt op zaterdag 2 januari 2021 de Cultuurprijs Emmen uit. Dit jaar gaat het om de oeuvreprijs, die bedoeld is voor één of meerdere personen die op het culturele of artistieke vlak hun sporen hebben verdiend én een sterke binding met de gemeente Emmen hebben.

De prijs wordt eens per twee jaar uitgereikt. De winnaar ontvangt een cheque ter waarde van 1.000 euro en een kunstwerk. Eerdere winnaars waren onder anderen de beeldend kunstenaar Saskia Boelsums en schrijver Pieter Koolwijk.

Een jury bestaande uit schrijver Koolwijk, Bibian Welbergen van De Kunstbeweging, schrijver Peter Veen en onafhankelijk voorzitter Alya Assen maakt een selectie uit de aanmeldingen. Het publiek kan hier vervolgens vanaf 8 december op stemmen via de website van De Bibliotheek Emmen. De stemmen van de publieks- en vakjury bepalen uiteindelijk aan wie de Oeuvre Cultuurprijs Emmen 2020 wordt uitgereikt.

Aanmelden

Inwoners van de gemeente Emmen kunnen personen voor de prijs aandragen. Dit kan tot 7 november via de website van Bibliotheek Emmen. Behalve personen kunnen ook verenigingen of instanties worden genomineerd voor de prijs.

Nieuws

Meest gelezen

menu