Dit is Dries van der Lof uit Emmen, de eerste Formule-1 coureur van Nederland. 'Zijn geest racet mee met Max Verstappen'

De geest van coureur Dries van der Lof uit Emmen (1919 – 1990) racet mee als Max Verstappen zondag in Abu Dhabi met Lewis Hamilton om de wereldtitel strijdt. Hij wordt als Nederlands eerste F1-coureur beschouwd.

In 1952 wordt tijdens de Grand Prix op het circuit van Zandvoort voor het eerst een wedstrijd georganiseerd die onderdeel is van het wereldkampioenschap. Op de vrijdagmiddag 15 augustus wordt al druk voor de kwalificatie van de Grote Prijs van Nederland getraind. In de pits bespreken de twee Nederlandse deelnemers Jan Flinterman in zijn Maserati A6 GCM, en Dries van der Lof (met zonnebril) hun kansen.

In 1952 wordt tijdens de Grand Prix op het circuit van Zandvoort voor het eerst een wedstrijd georganiseerd die onderdeel is van het wereldkampioenschap. Op de vrijdagmiddag 15 augustus wordt al druk voor de kwalificatie van de Grote Prijs van Nederland getraind. In de pits bespreken de twee Nederlandse deelnemers Jan Flinterman in zijn Maserati A6 GCM, en Dries van der Lof (met zonnebril) hun kansen. ANP / Spaarnestad Photo

Zoon Alexander van der Lof (63) uit Haaksbergen zit zondag om klokslag 14 uur met zijn dochter en coureur Shirley voor de televisie wanneer Verstappen van start gaat. Als vanzelf zweven zijn gedachten dan even naar zijn vader die op 17 augustus 1952 in een Britse HWM-Alta zijn eerste en laatste Grand Prix-race reed tijdens de Grand Prix van Zandvoort.

Jonge Drent reed in Zandvoort zijn eerste en laatste Grand Prix-race

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nog geen toegang tot PREMIUM, abonneer je hier

Nieuws

menu