Wijkagent Assen verhuisd na bedreigingen

Een wijkagent van Pittelo in Assen is verhuisd nadat hij ernstig is bedreigd door een 22-jarige man uit Assen die vastzat in de gevangenis in Veenhuizen.

Dat bleek maandag bij de politierechter in Assen. De Assenaar die verdacht wordt van de bedreiging is ondertussen op vrije voeten. Hij was niet bij de rechtszaak aanwezig. De man maakt deel uit van een groep jongeren die voor veel onrust zorgt in de wijk Pittelo. Hij is veroordeeld voor afpersing.

Een verzoek om verlof uit de gevangenis is op advies van wijkagenten in april vorig jaar afgewezen. De officier van justitie zei gisteren dat de man erg kwaad werd toen hem dat verteld werd. Volgens gevangenismedewerkers heeft hij gezegd: ,,Ik ben nog niet klaar met de wijkagent. Ik regel het wel na detentie. Hij moet een vest kopen. Een 9 millimeter houdt het misschien tegen, maar een kalasjnikov niet.”

Volgens de officier zijn er meer bedreigingen geweest. Die werden zeer serieus genomen gezien het verleden van de man, zijn broer en hun vrienden. De agent vond dat ook de veiligheid van zijn gezin in gevaar was. Hij mocht op kosten van de politie verhuizen.

De 22-jarige Assenaar is veroordeeld tot twee maanden gevangenisstraf. Dat is gelijk aan de eis van de officier.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu