Wijkouderen Emmen mijden boodschappenbus van Nationaal Ouderen Fonds. 'Tijd voor een enquête', zegt Wijkbelangen Emmerhout

De plusbus van Emmen. Eigen foto

Wijkbelangen Emmerhout neemt maatregelen om meer passagiers in de zogeheten boodschappenplusbus te krijgen.

Nog geen tien mensen stapten de eerste maanden van dit jaar in de bus, terwijl er minimaal zes per rit nodig zijn om uit de kosten te komen. De inkomsten staan verder onder druk, omdat de bus sinds half maart stil staat vanwege de corona-uitbraak.

De Emmer boodschappenplusbus is bedoeld voor ouderen die slecht ter been zijn, zodat ze toch boodschappen kunnen doen of vrienden bezoeken. Passagiers worden thuis opgehaald en betalen een euro per rit.

‘Tijd voor enquête’

Voorzitter Wytse Bouma maakt zicht zorgen, maar gaat uit van aanloopproblemen. ,,De plusbus rijdt in veel gemeenten. In meer gevallen was het begin vaak lastig. Wij werken hard om de boel aan de loop te krijgen. We denken dat ouderen schromen om van de bus gebruik te maken. We gaan daarom de mensen via een enquête vragen waar ze heen willen. Tot nu toe bepaalden wij dat. Hopelijk levert dit meer passagiers op.”

Wijkbelangen Emmerhout least de bus van het Nationaal Ouderen Fonds maar hoeft door de omstandigheden pas volgend jaar te beginnen met betalen. ,, Gelukkig hoeven we voorlopig nog geen huur voor de bus te betalen. We hebben dus tot midden volgend jaar tijd om er een succes van te maken.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu