Wil je een Janssen-vaccin halen in Emmen of Assen? Er is nog plek voor een afspraak, zegt GGD Drenthe. 'We hebben 5000 vaccins en daar komen er nog 1800 bij'

Wie zich in Drenthe heeft aangemeld voor een prik van het Janssen-vaccin, kan zich vanaf dit weekend laten vaccineren in Emmen en volgend weekend in Assen.

Foto:

Foto: ANP

De GGD Drenthe heeft 5.000 Janssen-vaccins gekregen. Daar komen binnenkort nog eens 1.800 vaccins bij.

Nadat woensdagochtend de telefoonlijnen van de landelijke GGD werden geopend, ontstond een enorme run op het vaccin. Vooral van mensen die in verband met hun vakantie op korte termijn én met één prik gevaccineerd willen worden.

Volgens Bart Raaijmakers is er in Drenthe nog ruimte voor wie zich wil laten vaccineren met Janssen. ,,Komende zondag en volgende week zondag is er respectievelijk in Emmen en Assen nog plek.”

‘We worden niet meer platgebeld’

De woordvoerder zegt dat met name jonge volwassenen tot 30 jaar een Janssen-prik komen halen. ,,We worden nu niet meer platgebeld, maar de aanmeldingen lopen de hele dag wel goed door.”

Vooralsnog prikt GGD Drenthe het Janssen-vaccin alleen in de weekenden, maar wel tijdens de reguliere openingstijden van de priklocaties aan De Haar in Assen en de Van Schaikweg in Emmen. ,,Dat is logistiek makkelijker en we kunnen het goed combineren met de overige vaccinaties.”

Vakantiegangers, let op

Wie een Janssen-prik haalt om beschermend en veilig op vakantie te gaan moet volgens Raaijmakers wel even naar de reisvoorwaarden kijken. ,,Die verschillen per land en het duurt na de vaccinatie twee weken voordat je beschermd bent. Sommige landen stellen ook eisen aan die periode van twee weken voordat mensen de grens over mogen.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Coronavirus
menu