Wil je subsidie van de gemeente Tynaarlo? Dan moet je van goeden huize komen

Burgemeester Marcel Thijsen van Tynaarlo proostte begin dit jaar op de eerste gemeentelijke nieuwjaarsreceptie sinds tijden. Of het evenement een herhaling krijgt is door corona en de benarde financiële positie onduidelijk. Foto: Jaspar Moulijn

Schraalhans is volgend jaar keukenmeester in de gemeente Tynaarlo. Verenigingen en stichtingen kunnen niet zonder meer op gemeentelijke subsidies rekenen voor hun activiteiten.

De gemeente gaat alle aanvragen voor subsidies nog eens extra kritisch tegen het licht houden, zegt wethouder Hans de Graaf van financiën. Hij wil eind dit jaar een begroting zonder tekort presenteren aan de gemeenteraad, maar zonder ingrepen dreigt er een gat van liefst 3 miljoen euro op de begroting van circa 80 miljoen.

Toch kunnen penningmeesters altijd een aanvraag indienen. De Graaf: „Het is niet gezegd dat we geen subsidies meer verstrekken, maar we zullen wel een kritische afweging maken.”

De Graaf waarschuwt al langer voor toenemende tekorten, vooral doordat de gemeente nogal wat geld moet toeleggen op de jeugdzorg en hulp en ondersteuning aan inwoners die dat nodig hebben. Eerder zetten burgemeester en wethouders al een hele lijst wensen van de gemeenteraad in de ijskast. Hoewel een raadsmeerderheid vindt dat die gerealiseerd moeten worden, is er volgens B en W geen geld voor.


Nieuws

Meest gelezen

menu