Wildlands maakt zich op voor bezoek koning

De olifanten voor het eerst in een zandbad in de grote kas. FOTO JAN ANNINGA

Na ruim zes jaar van plannen maken, ontwerpen, geld bijeen sprokkelen en bouwen is het gloednieuwe dierenpark Wildlands Adventure Zoo Emmen eindelijk klaar. Koning Willem-Alexander komt vrijdagmiddag naar Emmen om het park te openen. Volg zijn bezoek vanaf 13.30 uur in het liveblog op deze site.

Wat ging er allemaal vooraf aan de opening? Dagblad van het Noorden selecteerde een paar producties over de weg naar Wildlands om alvast in de stemming te komen. Het grote publiek kan overigens pas vanaf 25 maart naar binnen.

Goedkeuring verhuizing

Als de koning vandaag Wildlands opent, doet hij dat - op een dag na - precies vier jaar nadat de Emmer gemeenteraad instemde met de verhuizing van de dierentuin en het theater.

Schop in de grond

Ruim een jaar na het akkoord van de gemeenteraad gaat op 31 mei 2013 de schop in de grond. Commissaris van de koning Jacques Tichelaar en Emmer burgemeester Cees Bijl geven het startschot voor de bouw van Wildlands.

Minidocu: Vaarwel Dierenpark Emmen

Met de opening van Wildlands, is ook een einde gekomen aan Dierenpark Emmen in het hart van het centrum. Dagblad van het Noorden liep vlak voor de sluiting van het park een laatste ronde met directeursechtpaar Jaap en Aleid Rensen, dat de Emmer zoo groot maakte. 

Sporen van de dierentuin

Hoewel de oude dierentuin inmiddels ruim twee maanden op slot is, zijn er nog genoeg oude sporen van de dagattractie te vinden in Emmen. Dagblad van het Noorden legde ze vast op de gevoelige plaat.

Bijlage Wildlands

Hoe bouw je een dierenpark? Welke dieren vind je in Wildlands? En welke attractie hoort bij welk klimaatgebied? Antwoorden op al die vragen vind je in deze speciale bijlage van Dagblad van het Noorden over Wildlands.

Podcast

In de podcast ‘Achter het verhaal’ vertelt Marjolein Knol waarom het noodlijdende dierenpark telkens weer gered werd. Ze sprak onder anderen met drie verslaggevers die veel over het park schreven.

Smartphonegebruikers kunnen de podcast hier downloaden (MP3, 21,3 MB).

Nieuws

Meest gelezen

menu