Wildlands voor kinderen

Wie in Wildlands Adventure Zoo Emmen op zoek gaat naar een grote buitenspeeltuin, zoals Dierenpark Emmen die had, komt bedrogen uit. Zo'n speelterrein is er namelijk niet. ,,We hebben bewust gekozen voor speelplekken die passen bij de verschillende werelden’’, legt woordvoerster Hanneke Wijshake uit. ,,Dus nee, geen wipwappen en schommels meer.’’

Een grote speelplaats is er nog wel, maar dan een overdekte. Speelexpeditie Yucatán is gebleven, al heeft de Maya-aankleding plaats gemaakt voor het thema jungle en is de naam veranderd in Animazia. Behalve speeltoestellen zijn er ook dieren: naakte molratten, groene zeeschildpadden en een aantal vissoorten. In het kindertheater worden voorstellingen gegeven door Neila, Babu en Kai. Kai is de zoon van een dierenarts, die samen met zijn twee vriendjes – een nijlpaard (Neila) en een baviaan (Babu) – een reddingsclub heeft opgericht.

Tot zover Animazia. Wat is er daarbuiten nog meer te doen, behalve het bekijken van de dieren? Natuurlijk zijn er de grote attracties van elke wereld: de safaritruck in Serenga, de boottocht door Jungola en de 4D-attractie in Nortica. Voor wie actiever bezig wil zijn is er de jungle trail, een klim- en klauterparcours door de tropische kas van Jungola. Ook kun je buiten bij de olifantenvallei net even een andere weg nemen dan het normale pad, als je de koppensnellersroute pakt. Dit is een pad voor durfals. Zo kom je er verschrompelde namaakhoofdjes op palen tegen en een troon van botten.

Ook in Jungola, maar dan buiten in het water, kun je jezelf in een mand naar de overkant trekken. In de mandenoversteek dobber je langs de olifanten, die jou niet kunnen raken maar je misschien wel nat zouden kunnen spuiten. Ben je meer van de kleinere, gevederde dieren: in de kas kun je vogels uit je hand laten eten. Hiervoor is speciaal vogelvoer te koop.

Jungola heeft ook een bamboedoolhofje en een alligator-trail in de Vlindertempel, waar avonturiers net even op een andere manier de vlinderkas kunnen bekijken. In het theater in de kas geeft ontdekkingsreiziger Jim voorstellingen. Hij vertelt hoe je kunt overleven in de wildernis.

Voorstellingen zijn er ook in het theater van Nortica, namelijk pelsrobben- en zeeleeuwenshows. De dieren vertonen er geen circuskunstjes, maar spelen een rol in het verhaal dat hier wordt verteld. In het poolstation van Nortica kun je via een buizenstelsel naar beneden glijden en in het kidslab via een virtuele lift door de aardlagen reizen.

Voor fysiek contact met dieren moet je naar Serenga. Daar zijn twee kinderboerderijen met beesten die je kunt aaien, zoals ezels, nubische geiten, kameroenschapen en minizeboes, de kleinste runderen ter wereld. Tegen betaling kun je in Serenga ook je haar laten vlechten in een Afrikaans hutje en ‘goud' zoeken bij de goudvindplaats. Vlakbij de bavianenarena is een waterspeel- en opgravingenplek, waar jonge schatzoekers (nep-)botten in het zand kunnen vinden.

Dit artikel is onderdeel van een speciale Wildlands-themabijlage. Die lees je hier.

Nieuws

menu