Wildlands wil geen glijpad

Bij regenachtig weer blijken de lemen voetpaden van Wildlands glad en gevaarlijk voor bezoekers. Ze worden vervangen door beton. FOTO ARCHIEF DVHN

Nog voor de opening van Wildlands Adventure Zoo in Emmen wordt 20.000 vierkante meter aan lemen voetpad in het park opnieuw bestraat. Maar dan beter: met beton.

Nog voor de opening van Wildlands Adventure Zoo in Emmen wordt 20.000 vierkante meter aan lemen voetpad in het park opnieuw bestraat. Maar dan beter: met beton.

Om in Afrikaanse sferen te blijven zou het grootste deel van het park voetpaden van leem krijgen. Dat blijkt in de praktijk niet te werken. Verslaggevers constateerden bij de verhuizing van de olifanten al dat het spekglad was op de lemen paden in en om de grote kas. Om het zekere voor het onzekere te nemen is nu besloten alle paden van een betonlaag te voorzien.

Optimalisatie van paden
Volgens bronnen uit de bouwwereld kwam het mankement aan het licht bij het testen van de sprinkler-installatie in de grote kas. Inmiddels zijn enkele kleinere aannemersbedrijven aangetrokken om het extra werk op te knappen. Eerst wordt de toplaag eraf geschraapt en daarna komt er beton overheen. Bedoeling is dat het beton bij het uitharden wordt omgevormd tot een oud uitziende massa, die meer recht doet aan het authentieke karakter van Wildlands.

VolkerWessels gaat niet in op het hoe en waarom van de problemen en komt met een summiere verklaring: ‘We hebben samen met het dierenpark besloten het pad te optimaliseren. Dat doen we door een extra toplaag aan te brengen. We hebben nog ruim voldoende tijd om dit voor de opening te doen.'

Nieuwe toplaag
Directeur Frankwin van Beers van Wildlands bevestigt dat dierenpark en aannemer VolkerWessels samen constateerden dat de kwaliteit van de lemen paden niet voldoende was. ,,Of we dat niet gelijk hadden kunnen bedenken? Nou, vorig jaar hebben we bij het kinderspeelparadijs Yucatan een proefopstelling gebruikt waar 800.000 mensen overheen gelopen zijn. Dat ging toen prima.''

Waarom het nu toch misging, weet hij niet. Van Beers zegt blij te zijn met de houding van VolkerWessels, dat direct in het geweer kwam voor een nieuwe toplaag. Die wordt ook door de aannemer betaald.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Wildlands
menu