Wilhelmina Ziekenhuis Assen zet advies over mondkapjes om tot plicht: iedereen in ziekenhuis moet er eentje dragen

Mondkapjes, in het WZA zijn ze vanaf vrijdag verplicht. Foto: Shutterstock

Patiënten, bezoekers en medewerkers van het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen moeten vanaf vrijdag 2 oktober verplicht een mondkapje dragen.

Dat maakt het ziekenhuis bekend. De mondkapjes moeten in het ziekenhuis overal gedragen worden. Er geldt een uitzondering voor kinderen tot 13 jaar.

Wat betreft de patiënten, geldt de mondkapjesplicht alleen voor patiënten die voor een polikliniek komen, niet voor patiënten die opgenomen zijn. Als het voor een medisch onderzoek nodig is, mag het mondkapje af.

Van advies naar plicht

Bestuursvoorzitter Paul van der Wijk van het WZA zegt dat hiervoor is gekozen, vanwege de stijgende lijn in het aantal coronabesmettingen. Het kabinet kwam eerder deze week met een advies om in de openbare ruimte mondmaskers te dragen. Het WZA zet dat dus om in een plicht.

Het ziekenhuis denkt met de maatregelen voor een veiliger omgeving zorgen voor patiënten, bezoekers en medewerkers.

Eigen mondkapjes

Patiënten en bezoekers kunnen een eigen mondkapje dragen. Patiënten en bezoekers die naar het ziekenhuis komen, worden gevraagd een eigen mondjkapje mee te nemen. Van der Wijk: „We maken alleen een uitzondering voor mensen die om medische redenen geen mondkapje kunnen dragen. Dat gebeurt dan in overleg."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Coronavirus
menu