Wilhelminaoord valt ten prooi aan inbrekers

FOTO ARCHIEF DVHN // ANP ANP

Het Dorpshuis Ons Dorp en de voetbalkantine van Old Forward in Wilhelminaoord kregen maandagochtend bezoek van inbrekers. Vooral in de voetbalkantine richtten zij veel schade aan. Uit het dorpshuis verdween een kluis.

Vrijwilligers van Old Forward ontdekten maandagochtend de ravage in de net gerenoveerde kantine. De inbrekers hadden de nieuwe geluidsinstallatie kapotgeslagen en de televisie vernield door er een dartpijltje in te gooien.

Bitterballen

Old Forward-voorzitter is woedend over het gebeurde. ‘Een minachting naar onze vrijwilligers. De kantine was net opgeknapt. Daar hebben wij allemaal acties als bijvoorbeeld een grote veiling voor gehouden. En nu dit. Ze hebben ook nog geprobeerd bitterballen te bakken. Nou ik hoop dat ze, sorry voor mijn taalgebruik, de bek goed verbrand hebben.’

De dieven namen naast wat kleingeld niets mee.

Wapse

Of de inbraak in het dorpshuis in Wapse donderdagnacht in verband staat met wat er in Wilhelminaoord is gebeurd, blijft onduidelijk. Daar vernielden inbrekers het gebouw en namen een televisie, eten en de geluidsinstallatie mee.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu