Winkelrijk Marsdijk in Assen krijgt opknapbeurt, winkels blijven bereikbaar

Impressie van het vernieuwde plein in Marsdijk. De werkelijkheid kan iets afwijken - Foto: Colliers International Asset Services Retail BV

Winkelrijk Marsdijk in Assen wordt vanaf maandag verbouwd en gaat verder onder de naam ‘Winkelcentrum Marsdijk’. Tijdens de verbouwing blijven de winkels toegankelijk.

In het Winkelrijk worden verschillende aanpassingen gedaan. Zo worden op het parkeerterrein aan de Kleuvenstee de luifels verwijderd, komt er een lichtlijn en wordt het nieuwe logo geplaatst. Bij de portaalentree wordt het portaal verlaagd en wordt de constructie geschilderd.

Op het plein worden lichtkoepels geplaatst die voor meer daglichttoetreding zorgen. Ook komen er bankjes en plantenbakken op het plein te staan. Volgens een woordvoerder duurt de verbouwing ongeveer tot halverwege november.

Uitbreiding supermarkten

Winkelrijk Marsdijk was de afgelopen maanden vaker het decor voor verbouwingen. De Jumbo voerde van januari tot februari werkzaamheden uit en de Lidl is nog steeds bezig met een grote winkeluitbreiding. De Duitse supermarktketen bouwt over een weg om een winkel te maken die dubbel zo groot wordt. Daarvoor werd wijkcentrum De Dissel gesloopt en krijgen de wijkverenigingen aan de overkant een plek. Naar verwachting opent de vernieuwde Lidl in November.

De gemeente heeft de afgelopen maanden ook vernieuwingen doorgevoerd rondom het winkelcentrum. Zo zijn de nabijgelegen parkeervakken verbreed en is de gemeente bezig met de renovatie van de naastgelegen sporthal, De Marsdijkhal.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu