Winkelruimtes onder Wilhelminahof in centrum Emmen worden appartementen

Het verbouwen van leegstaande winkelruimten tot woningen in het centrum van Emmen gaat onverdroten door. Met financiële steun van de gemeente is nu het woon- en winkelcomplex Wilhelminahof aan de beurt.

Het exterieur van het complex Wilhelminahof in Emmen.

Het exterieur van het complex Wilhelminahof in Emmen. Foto studio I2

Het gebouw Wilhelminahof staat aan de Wilhelminastraat, tegenover ijssalon Toscana en wokrestaurant Flamingo’s. Op de begane grond en de eerste etage zijn winkelruimtes, daarboven bevinden zich 26 appartementen. Omdat vroeger de familie Boels op deze plek een kledingzaak runde, wordt de flat door menig Emmenaar ook wel Boelsflat genoemd.

Op de begane grond zijn Hypotheek Visie, ME Factory Yoga & Lifestyle en kringloopwinkel Mijn Tafel te vinden. De winkelruimtes op de eerste etage zijn al sinds jaar en dag leeg. In het verleden waren onder meer kledingzaak Niezing Heijes en het bedrijf Woon Raad en Daad er gevestigd en had de Rabobank er vergaderruimte.

Zes appartementen: twee huur, vier koop

Op initiatief van vastgoedman en voormalig makelaar Jaap ten Hoor uit Oosterhesselen wordt nu de eerste etage veranderd in een verdieping met louter woningen. ,,Het gaat om zes appartementen. Vier voor de verkoop, twee voor de verhuur’’, verduidelijkt Ten Hoor.

Over financiële steun van de gemeente Emmen heeft hij niet te klagen. Ten Hoor vroeg een zogeheten transformatiesubsidie van 150.000 euro en hij kreeg dit bedrag. Emmen heeft een speciaal potje om dit soort initiatieven buiten het kernwinkelgebied in het centrum financieel te kunnen ondersteunen. Een derde deel van de verbouwingskosten exclusief btw kunnen worden vergoed, tot een maximum van anderhalve ton.

Emmen wil compacter winkelgebied

Met de ontvangen subsidie kreeg Ten Hoor dus het onderste uit de kan. Emmen geeft dit soort subsidies omdat zij het winkelgebied compacter wil maken. Dit betekent dat (leegstaande) winkelruimtes aan de randgebieden een andere functie moeten krijgen en verbouwd dienen te worden.

De koopappartementen op de eerste etage van Wilhelminahof worden tussen de 120 en 150 vierkante meter groot en kosten tussen de 369.000 en 459.000 euro vrij op naam. De huurappartementen zijn eigendom van een bv van bouwbedrijf Brands. Volgens Ten Hoor voldoen de zes appartementen aan de modernste duurzaamheidseisen. De woningen worden rond de jaarwisseling opgeleverd.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu