Wolter Klok uit Groningen eerste mannelijke presentator bij Hart van Nederland: 'Fantastische kans'

Wolter Klok. Foto: Nick van Ormondt

Wolter Klok (27) uit Groningen verruilt zijn baan als redacteur en presentator bij RTV Drenthe voor eenzelfde functie bij Hart van Nederland. Samen met Maarten Steendam wordt hij een van de eerste twee mannelijke presentatoren van het programma dat al 25 jaar te zien is bij SBS6.

Gefeliciteerd! Hoe ben je bij Hart van Nederland terechtgekomen?

,,Ik kreeg in november een telefoontje toen ik aan het werk was. Ik zag een onbekend nummer en dacht ‘misschien komt er nog nieuws binnen’. Het bleek dat ik werd gebeld door Marc Veeningen, de hoofdredacteur van Hart van Nederland . Ik moest hem terugbellen want ik zou net een nieuwsblokje voorlezen. Toen dacht ik wel even ‘het zal toch niet’.”

Je werd gevraagd om langs te komen.

,,Precies. Ik werd uitgenodigd voor een screentest in de studio van Hart van Nederland en zou worden gebeld. Een week later kreeg ik dat telefoontje. Het begon met ‘Ik heb goed nieuws voor je’. Het is voor mij een fantastische kans.”

Op de website van Hart van Nederland staat een filmpje waarin jij als 12-jarige te zien bent terwijl je het nieuws presenteert. Vertel!

,,Ik was als kind altijd filmpjes aan het opnemen waarin ik het nieuws presenteerde. Om het echter te laten lijken, maakte ik van dozen een studio. Ook zocht ik contact met Hart van Nederland om te vragen of ze geluidjes voor me hadden die ik onder mijn filmpjes kon zetten. In die tijd waren er, door kinderen, fansites gemaakt van RTL en NOS. Ik maakte zo’n fansite van Hart van Nederland .”

En dat wist de redactie?

,,Ik mocht in de studio komen en als verrassing hadden ze geregeld dat ik het nieuws mocht presenteren.”

Wisten je toekomstige collega’s dit ook?

,,Nee, dat niet. Maar ik heb het er wel even over gehad met de hoofdredacteur. Het is echt een heel grappige samenloop van omstandigheden. Zo grappig dat ik daar vijftien jaar later echt ga werken.”

Je hebt bijna zeven jaar bij RTV Drenthe gewerkt. Wat ga je het meest missen?

De mensen, het team. Ik ben wel gevoelig voor een thuisgevoel. En dat heb ik bij RTV Drenthe altijd gehad. Ik ben niet iemand die iedere twee jaar van baan verandert. Als het goed zit, kan ik heel lang blijven.”

Welke nieuwsfeiten zullen je altijd bijblijven?

,,Ik zat aan het bureau toen er een foto werd ingestuurd van een wolf die was gezien in Noord-Sleen. Toen ben ik lang bezig geweest met bellen. Het werd landelijk nieuws. Ik herinner me ook de dag dat FC Emmen promoveerde naar de eredivisie. Ik werd ingevlogen om de tv-uitzending aan elkaar te praten, in samenwerking met de verslaggever.”

Betekent je nieuwe baan dat je gaat verhuizen?

,,Ik blijf voorlopig in Groningen wonen. Ik ga vier dagen werken en kijk wel hoe het op en neer rijden naar Amsterdam bevalt. Eigenlijk hoef ik niet per se weg uit Groningen want het bevalt me prima.”


Bekijk hieronder hoe Wolter Klok als 12-jarige Hart van Nederland presenteert:

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu