Wonen in Assen is populair

Wonen in Assen is populair. Veel woningen en appartementen zijn al verkocht terwijl ze nog gebouwd moeten worden. Dat zegt wethouder Albert Smit (PvdA).

Wonen in Assen is populair. Veel woningen en appartementen zijn al verkocht terwijl ze nog gebouwd moeten worden. Dat zegt wethouder Albert Smit (PvdA).

Het CBS publiceerde deze week cijfers waaruit bleek dat meer mensen van de stad naar het platteland verhuizen. In Assen gaat die trend niet op. ,,Assen is enorm in trek'', zegt Smit. Gisteren gaf de wethouder het startsein voor de bouw van twintig woningen aan de Roegoorn in Marsdijk. De huizen waren al verkocht voordat het bestemmingsplan klaar was. Bij het Palet hetzelfde verhaal. Ook de Abel Tasmanflat, waar appartementen voor starters worden gebouwd, zit al vol.

‘Hard lopen'

,,Op de bouwbeurs waren er 180 liefhebbers voor de paar kavels op het terrein van de voormalige gasfabriek'', vertelt Smit. Eigenlijk lopen nieuwbouwprojecten overal in Assen prima. Ook voor Kloosterveen is veel belangstelling. Zo is de Kloosterveste al belegd en start Assen in 2017 met de bouw van Kloosterveen 2 en 3. Wie op de website van nieuwbouwproject Park Diepstroeten kijkt ziet vooral het woordje ‘verkocht' of ‘onder optie' voorbijkomen. ,,Zowel wonen in het groen, als aan de rand of in het centrum loopt goed'', zegt Smit.

Het succes van Assen komt door drie oorzaken, zegt Smit. Voor elk inkomen wordt gebouwd of herbouwd en dat zo duurzaam mogelijk. Daarbij wordt goed gekeken naar de vraag: de nieuwe woonvisie maakt de gemeente Assen met onder meer architecten, beleggers en zorginstellingen. Ook de crisis speelt een rol. Beleggers investeerden tijdens de crisis vooral in het westen van het land en kregen concurrentie van buitenlandse investeerders. ,,De beleggers die verdrongen werden komen nu hier. We moeten nu hard lopen'', vertelt Smit.

‘Mijn buurt Assen'

Tot slot werd goed gewerkt aan de voorzieningen in de stad. Zowel op cultuur- als op sportgebied. Zo kreeg Assen de afgelopen jaren onder meer een duurzaam centrum, een wieleraccommodatie, nieuwe hockeyvelden en een nieuw cultuurpaleis. Binnenkort is de topsporthal klaar. Bestaande buurten worden met het project ‘Mijn buurt Assen' opgeknapt. Dat gebeurde al in onder meer Lariks en straks zijn Baggelhuizen en Pittelo aan de beurt.

Dit jaar investeert woningcorporatie Actium in totaal 50 miljoen euro in Assen. Het Veemarktterrein krijgt bebouwing en omdat alle zorgappartementen al weg zijn op de locatie Hommes aan de Groningerstraat, krijgt dit project een tweede fase. Beleggers melden zich voor grond in Kloosterveen om duurdere huur te introduceren. Smit: ,,Het ziet er goed uit.''

Nieuws

Meest gelezen

menu