Wonen in en op voormalig pand Scheer & Foppen in centrum van Emmen. Plan voor metamorfose expeditieterrein Willinkhof

De Willinkhof in het centrum van Emmen gaat er aanmerkelijk anders uitzien. Nu nog louter een terrein voor bevoorrading van winkels, straks een plein met groen dat wordt omringd door appartementen. De eerste aanzet: 21 woningen in en op het voormalige pand van Scheer & Foppen.

Zo moet de achterkant van het voormalige Scheer & Foppen-pand aan de Willinkhof in Emmen eruit gaan zien. In het pand komen 21 appartementen.

Zo moet de achterkant van het voormalige Scheer & Foppen-pand aan de Willinkhof in Emmen eruit gaan zien. In het pand komen 21 appartementen. Illustratie: Urban Climate Architects

De Willinkhof ligt achter de horecawand van het Raadhuisplein, achter twee enorme deuren naast grand-café Plein en restaurant Zen. Het is sinds jaar en dag een expeditieterrein voor een deel van winkelcentrum De Weiert. Het onroerend goed rondom de Willinkhof is in bezit van verschillende eigenaren. Het deel aan de rechterkant is sinds kort in handen van Johannes Flim (39) en Frank Hoge (51) uit Emmen. Dit is het voormalige pand van wit- en bruingoedzaak Scheer & Foppen, waarvan de entree grenst aan de Monetpassage.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's