Wonen in voormalige katholieke school van Schoonebeek in trek (en dat kan vanaf eind dit jaar)

Zo gaan de bungalows in de school in het oliedorp eruit zien. Illustratie: Richard Roelofs

Er is veel animo voor de appartementen die in de voormalige Nicolaasschool in Schoonebeek worden gebouwd. Drie van de vier bungalows zijn al verkocht.

Dit zegt projectontwikkelaar en initiatiefnemer Hans Peter uit Barger-Oosterveld. Hij kocht het leegstaande pand aan het Flintenpad vorig jaar van de gemeente Emmen. De verwachting is dat de verbouw van het pand halverwege volgende maand begint.

Gaat alles conform wens, dan zijn de bungalows voor de komende jaarwisseling gebruiksklaar. De gemeente verleende Peter onlangs de benodigde vergunning.

Na 57 jaar geen katholiek onderwijs meer in oliedorp

De Nicolaasschool, die tot het eind van de jaren zeventig Sint-Michaëlschool heette, sloot in de zomer van 2016 de deuren. Er waren te weinig leerlingen. Hiermee kwam er na 57 jaar een eind aan rooms-katholiek onderwijs in het oliedorp. Daarna kwam het gebouw leeg te staan.

De leefruimte in de bungalows in de voormalige school gaat variëren van 150 tot 214 vierkante meter. Op een steenworp afstand verbouwde Peter eerder het leegstaande onderkomen van kinderopvang ‘t Porkenhoes tot twee bungalows. Peter: ,,Het project met de Nicolaasschool sluit daar qua stijl en kleuren helemaal bij aan.’’

Ook nog twee bungalows op het voormalige schoolplein

De bedoeling is dat er op het voormalige schoolplein ook nog twee bungalows verrijzen. ,,De procedure hiervoor loopt inmiddels. We koersen erop om eind dit jaar of begin volgend jaar te kunnen beginnen met de bouw van deze twee woningen.’’ Dorpsbelangen Schoonebeek liet eerder al weten prima met de plannen uit de voeten te kunnen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu