Wonen op de plek van de laatste school van Gees, op de rand van de Geeser es: zo'n twintig liefhebbers melden zich

De voormalige plek van basisschool De Klimop in Gees is een gewilde locatie voor nieuwbouw van woningen. Bij Plaatselijk Belang Gees hebben zich hiervoor de afgelopen weken zo’n twintig liefhebbers gemeld.

De voormalige basisschool De Klimop in Gees. In 2017 ging de school dicht. In het laatste jaar telde de school nog maar drie leerlingen.

De voormalige basisschool De Klimop in Gees. In 2017 ging de school dicht. In het laatste jaar telde de school nog maar drie leerlingen. Foto: DvhN

Het voormalige schoolgebouw aan de Wethouder H. Euvingstraat staat sinds medio 2017 leeg. Toen sloten de deuren van De Klimop, de enige basisschool die het dorp nog restte.

Plaatselijk Belang Gees wilde het pand wel behouden voor bijeenkomsten, maar heeft geen geld om De Klimop te kopen en in de benen te houden. Daarom werd samen met de gemeente Coevorden besloten om in te zetten op de bouw van levensloopbestendige woningen.

‘Gros van deze mensen komt uit de regio’

Liefhebbers konden zich tot 15 juni melden bij Plaatselijk Belang. ,,Zo’n twintig belangstellenden hebben dat gedaan en zij zijn inmiddels uitgenodigd voor een bijeenkomst. Het gros van deze mensen komt uit de regio’’, zegt bestuurslid Roel Fleurke.

In totaal is er circa 3600 vierkante meter grond beschikbaar voor de bouw van woningen. Er wordt onder meer gedacht aan zes schuurwoningen, waarvan er vier vrijstaand zijn. ,,Schuurwoningen zijn huizen met een zadeldak en een ruime overkapping, met veel hout als gevelbekleding’’, verduidelijkt Fleurke.

Dit soort huizen zou goed passen bij het beschermde dorpsgezicht van De Oude Steeg en de Geeser Es, waaraan het terrein grenst.

In de herfst meer duidelijk over wensen en mogelijkheden

Plaatselijk Belang hoopt voor de herfst een beeld te hebben van de wensen van de belangstellenden, de mogelijkheden van het project en de manier waarop het uitgevoerd zou kunnen worden. Hierbij wordt nauw samengewerkt met de gemeente Coevorden, nu nog eigenaar van het schoolgebouw en het bijbehorende perceel.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu