Woningbouw in Barger-Oosterveld: horecapand Halfweg tegen de vlakte

Het horecapand op de hoek Oosterveldsestraat/Sint Gerardusstraat. Foto: DvhN

Aan de Sint Gerardusstraat in Barger-Oosterveld komen acht kavels vrij voor woningbouw. Het bekende horecapand Halfweg gaat tegen de vlakte.

Dit is althans het plan van grondeigenaar Herman Fischer uit Klazienaveen. De voormalig Barger-Oostervelder heeft Amedeo Vastgoed uit Emmen in de arm genomen om deze ontwikkeling in goede banen te leiden.

Volgens Addie Lanting van Amedeo staan al meerdere lichten op groen. ,,Er moeten procedureel gezien nog flink wat stappen worden gezet, maar de gemeente Emmen en Plaatselijk Belang staan er in beginsel positief tegenover.’’

IJsbaan moet stuk worden verplaatst

Het horecapand Halfweg staat op de route tussen Barger-Oosterveld en Nieuw-Dordrecht, op de hoek Oosterveldsestraat/Sint Gerardusstraat. Op de plek van dit pand en het terrein daarnaast moeten de woningbouwkavels komen. ,,Het gaat om de gronden aan de kant van de Sint Gerardusstraat’’, verduidelijkt Lanting.

Ook de ijsbaan ligt in het beoogde nieuwbouwgebied. ,,Dit terrein is eveneens in eigendom van de heer Fischer. De bedoeling is dat we de ijsbaan een stuk verplaatsen.’’

Plaatselijk Belang: uitstekende ontwikkeling

Volgens Herman Gerdes, voorzitter van Plaatselijk Belang Barger-Oosterveld, behoorde Halfweg tot de oudste cafés van zijn dorp. Sinds enige tijd wordt het pand niet meer voor horecadoeleinden gebruikt.

Gerdes bevestigt dat Plaatselijk Belang het woningbouwplan steunt. ,,Voor een dorp als Barger-Oosterveld is dit een uitstekende ontwikkeling. Zoveel woningbouwkavels zijn hier niet meer. De gemeente heeft enige tijd geleden nog een aantal kavels aan de Bargerweg geschrapt.’’

Hou Vol wordt eigenaar en geen huurder van ijsbaan

In het huidige plan wordt het voorste deel van de ijsbaan geschrapt en komt er schuin aan de achterkant een stuk bij. ,,Met deze variant kunnen wij uit de voeten’’, zegt Dennis Schomaker, voorzitter van IJsvereniging Hou Vol.

De bedoeling is dat Hou Vol de nieuwe ijsbaan gaat kopen. Nu is zij huurder van de grond. Van de ijsvereniging zijn zo’n 500 huishoudens lid. De club is al tientallen jaren op de huidige plek gevestigd.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu