Woontoren in hartje Assen lijkt dichterbij te komen. Plannen voor 120 appartementen op plek V&D en 't Forum. 'Assen verdient een baken dat je van verre kunt zien'

Een woontoren in het centrum van Assen lijkt dichterbij te komen. Langzaam maar zeker ontvouwen zich plannen voor 120 appartementen op de plekken van het noordelijke deel van ’t Forum en de V&D.

Langzaam maar zeker ontvouwen zich plannen voor 120 appartementen op de plekken van het noordelijke deel van ’t Forum en de V&D.

Langzaam maar zeker ontvouwen zich plannen voor 120 appartementen op de plekken van het noordelijke deel van ’t Forum en de V&D. Foto: Marcel Jurian de Jong

De gemeente en vastgoedeigenaar Thijs van Bree voeren hierover gesprekken. De projectontwikkelaar loopt al langer met het idee voor een woontoren in het hart van de Drentse hoofdstad en steekt dat niet onder stoelen of banken. Die plannen lijken steeds concreter te worden. Bedoeling is dat het noordelijke deel van het leegstaande winkelcentrum ‘t Forum platgaat, ten faveure van een complex met zestig huur- en koopappartementen.

‘Emmen wel, Assen niet’