Woonzorgcentrum Mozaiek in Zuidlaren afgesloten na coronabesmetting

Woonzorgcentrum Mozaiek in Zuidlaren. Foto Illand Pietersma

Een medewerker van woonzorgcentrum Mozaiek is positief getest op corona. Daarom is Mozaiek in elk geval tot vrijdag gesloten voor bezoekers.

Dit staat in een brief van directeur Lex Smetsers van Zorggroep Drenthe, waar Mozaiek onder valt, aan de familie van bewoners. Maandag zijn bewoners, cliënten en medewerkers van Mozaiek getest. Woensdagmiddag hoopt Zorggroep Drenthe alle uitslagen binnen te hebben.

Thuisisolatie

Het woonzorgcentrum gaat nu in thuisisolatie, schrijft Smetsers. De bewoners is zeer dringend verzocht het centrum niet te verlaten. Kiezen zij er voor dit toch te doen, dan krijgen ze het dringende verzoek bij terugkomst in de sluis bij de ingang neusmondmasker, een schort en handschoenen aan te trekken. De bewoners kunnen zich verder wel vrij in het complex bewegen, zo lang ze maar de 1,5 meter afstand en de andere hygiëneregels in acht nemen. Het restaurant van Mozaiek is gesloten. De bewoners krijgen maaltijden op hun eigen kamer geserveerd.

Steeds meer zorgcentra in het Noorden ondervinden de gevolgen van de tweede golf corona aan den lijve. Zo overleed de helft van de bewoners in verpleeghuis De Omloop in Norg aan covid-19. De Groningse zorginstelling De Twaalf Hoven moest eerder deze maand ook enkele afdelingen in quarantaine plaatsen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu