Wrevel over plannen voor nieuwbouw school tussen Nieuw-Schoonebeek en Weiteveen. 'En mogelijk daar ook nog de sportvoorzieningen bij. Wat blijft er dan nog over in onze dorpskern?'

De plannen om de katholieke basisscholen in Weiteveen en Nieuw-Schoonebeek samen te voegen en te huisvesten in één nieuw gebouw tussen de beide dorpen stuiten op weerstand.

Johnnie Herbers bij de Gerardus Majellaschool in Nieuw-Schoonebeek, de enige school in het pakweg 1200 inwoners tellende grensdorp.

Johnnie Herbers bij de Gerardus Majellaschool in Nieuw-Schoonebeek, de enige school in het pakweg 1200 inwoners tellende grensdorp. Foto: DvhN

Zowel de Dorpsraad Weiteveen als Dorpsbelangen Nieuw-Schoonebeek wil de school in de eigen dorpskern houden. Daarnaast zijn beide organisaties verbijsterd dat zij niet betrokken zijn bij de planvorming. ,,We lazen in de krant dat de gemeente Emmen voor uitvoering van dit project in 2025 3,9 miljoen euro beschikbaar wil stellen. Diezelfde gemeente beschouwt ons als erkende overlegpartner. Maar van overleg hierover is helemaal geen sprake geweest, zelfs niet van vroegtijdig informeren. Zo hoort het niet te gaan’’, zegt Johnnie Herbers, voorzitter van Dorpsbelangen Nieuw-Schoonebeek.

menu