Youp van 't Hek doet niet één, maar vier try-outs in Roden van zijn oudejaarsconference (en geeft daarvoor zijn vrije dinsdag op)

Youp van 't Hek. ANP

Wie kaarten heeft voor de try-out van de nieuwe oudejaarsconference van Youp van ‘t Hek op woensdag 16 september in Theater de Winsinghhof in Roden, krijgt binnenkort bericht. Niet dat de voorstelling is afgelast, maar dat de kaarten door het theater vanwege de corona-maatregelen opnieuw zijn ingedeeld.

,,Youps voorstelling raakte uitverkocht in een tijd toen we nog geen anderhalve meter afstand hoefden te houden”, zegt directeur Natalie Straatman-Jeuring. ,,Inmiddels hebben we de zaalbezetting moeten aanpassen en verlagen naar 24 procent van de reguliere capaciteit.”

Per voorstelling mogen nu slechts 34 mensen in de zaal aanwezig zijn. Gelukkig leverde dat geen domper op voor de 142 gelukkigen die een kaart hadden bemachtigd.

,,Na overleg tussen theater en het impresariaat komt Youp ook op dinsdag 15 september naar Roden. In totaal speelt hij zijn voorstelling vier keer. Het publiek wordt opnieuw ingedeeld over de vier speeltijden, niemand wordt teleurgesteld en iedere kaartkoper krijgt persoonlijk bericht over het tijdstip van de voorstelling.”

Korrel Zout heet de tiende en laatste oudejaarsconference van de cabaretier, die een ‘vrolijke en baldadige terugblik op 2020’ belooft.

De voorstellingen op 15 en 16 september speelt Youp steeds om 19.30 en 21.15 uur.

Coronainfectie

De 66-jarige cabaretier stelde in mei dat hij serieus overwoog de voorstelling te schrappen omdat hij vanwege de coronacrisis niet in volle zalen met publiek zou kunnen spelen.

Twee maanden eerder werd hij opgenomen in het Amsterdamse AMC, omdat hij het coronavirus had opgelopen. Van ‘t Hek was extra vatbaar voor het virus, omdat hij in een risicogroep valt. De cabaretier onderging in december 2015 een zware hartoperatie nadat hij een aantal keren niet goed was geworden op het podium. In november vorig jaar werd hij tijdens een show in het Oude Luxor in Rotterdam onwel op het podium. Hij werd kort behandeld in een Rotterdams ziekenhuis.

Nieuws

Meest gelezen

menu