Zaak Drentse internetoplichting in maart behandeld

De zaak tegen de 27-jarige man uit Assen die wordt verdacht van een reeks oplichtingen via internet staat op 16 maart als inhoudelijke behandeling op de agenda van de rechtbank in Assen.

In die zaak zijn ook een dertigtal 'geldezels' gehoord. Een deel daarvan verschijnt tegelijkertijd met de hoofdverdachte voor de rechtbank. En een deel zal via het OM een transactievoorstel op hun bord krijgen, zei de officier donderdag tijdens een niet inhoudelijke behandeling voor de Noordelijke Fraudekamer in Assen.

Zestig slachtoffers
De zaak werd op 25 augustus en 5 oktober al eens aan de rechtbank voorgedragen en aangehouden. De officier onthulde toen al dat de Assenaar zeker zestig slachtoffer heeft gemaakt. Daarbij maakte de man gebruik van bankrekeningen van anderen die hiervoor al dan niet een vergoeding kregen.

Marktplaats
De Assenaar blijft als hoofdverdachte in afwachting van zijn inhoudelijke behandeling achter slot en grendel. In de tussentijd worden ongeveer tien getuigen gehoord en onderzoek verricht naar rekeningnummers en e-mailadressen. De Assenaar wordt verweten dat hij op grote schaal mensen heeft opgelicht door concertkaarten via Marktplaats aan te bieden en na betaling de kaarten niet te leveren. Het geld werd gestort op de rekeningen van de katvangers. Die droegen het geld weer over aan de Assenaar. De dagvaarding van de hoofdpersoon is inmiddels uitgebreid van vijf naar achttien strafbare feiten, waaronder ook drugs- en wapenbezit.

Nieuws

Meest gelezen

menu